Spärra obehörig ombudsregistrering

Vi på REDO hoppas att ni alla har det bra i höstrusket. Vi vill gärna passa på att uppmärksamma er på en möjlighet hos Skatteverket för att öka på er säkerhet mot bedrägeri.

Det har förekommit fall där bedragare förfalskat företagares namnteckning och anmält sig som ombud via pappersblankett. Ett ombud kan till exempel lämna din inkomstdeklaration, dina moms- och arbetsgivardeklarationer eller få åtkomst till ditt skattekonto. Det är såklart viktigt att ingen obehörig kommer åt denna information eller kan begära utbetalningar ifrån ditt skattekonto.

För att förhindra den här typen av bedrägeri har Skatteverket tagit fram en tjänst där du kan spärra möjligheten att anmäla ombud via papper. När du har aktiverat spärren går det inte att ansöka med pappersblankett för någon ombudstyp.

Vi rekommenderar att du går in på Skatteverkets sida och spärrar obehörig ombudsregistrering samt obehörig adressändring. Det gör du här. Det tar inte lång tid och det är enkelt, behöver du vägledning så hör av dig till oss. En snabb och smidig försäkring mot bedrägeri!

Allt för ett säkrare företagande!

https://www.skatteverket.se/foretag/inkomstdeklaration/registreraombud.4.57cadbbd15a3688ff44910f.html